Ο Chef μας

Alain Parodi

O Alain Parodi είναι ένας βραβευμένος Chef και σύμβουλος αναγνωρισμένων εστιατορίων.
Γεννήθηκε στην “Grasse” της Γαλλίας, την παγκόσμια πρωτεύουσα των αρωμάτων και λουλουδιών. Η αγάπη του για τη μαγειρική ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ ετών, όταν βοηθούσε στην κουζίνα της μητέρας του και της γιαγιάς του. Έκτοτε, το γαστρονομικό του ταξίδι τον έχει οδηγήσει σε κουζίνες σπουδαίων εστιατορίων στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία, στο Μονακό, στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα.

Το 1995 εγκαινίασε το πρώτο του εστιατόριο, το “Lou Cigalon” στην περιοχή Valbonne της Γαλλίας. Tο 2001, σε ηλικία 33 ετών, βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, το οποίο διατήρησε καθ’ όλα τα χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου.

Αργότερα ήρθε στην Ελλάδα, αρχικά για να συνεργαστεί με τον Απόστολο Τραστέλη στα εστιατόρια “Hytra” στου Ψυρρή και στο Λαγονήσι, καθώς και στο “ Sani Resort”  στη Χαλκιδική, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ως Consultant Chef σε σπουδαία εστιατόρια εκτός συνόρων. Τελικά εγκαταστάθηκε  με την οικογένεια του στην Ελλάδα και άνοιξε με τη σύζυγό του Christine το bistro “VERi-TABLE” στο Ψυχικό, για το οποίο βραβεύτηκε το 2022 με 2 αστέρια στον οδηγό του FNL “Best Restaurant Awards”.

Σήμερα, έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια μαγειρικών περιπλανήσεων και συλλογής εμπειριών, μοιράζεται στο VERi-TABLE το «είναι» της μαγειρικής του φιλοσοφίας. Πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του είναι οι εποχές, ενώ το στοιχείο που τις εξυψώνει είναι η «εμμονή» του με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Για τον Alain, η απλότητα και η γενναιοδωρία στα πιάτα του είναι εξίσου σημαντικές με την χαλαρή και χαρούμενη ατμόσφαιρα στον χώρο του, και ο συνδετικός κρίκος για όλα τα παραπάνω είναι το «πάθος για καλό φαγητό».